Matlagningskurs

Ayurvedisk Matlagning med kryddblandning

När – 21 Oktober, 2018

 

Var – Hjortängsvägen 32a, Saltsjö Boo

 

Tid – kl. 13.30 till 17.30 I slutet av kursen dukar vi upp och provsmakar!

 

Kostnad – 1295 kr ingår kryddor och ingredienser till ett värde av 350 kr så att du kan tillaga rätter själv hemma.

 

Boka: rita@passionforyoga.se eller via SMS 0738-303 444

 

Läran om kryddblandning till olika typer av maträtter.

 

Kryddor som hjälper dig öka välbefinnande!

 

Kryddblandning i Indien ses som stor konst inom matlagning och är roten till ayurvedisk matlagning.

Inom Ayurvedan anser man att vår kropp är uppbyggd av fem element.

Av de fem elementen skapas tre dosha Vata, Pitta & Kapha.

För att få kroppen i balans genom de här tre dosha vi har sex olika typer av smaker i vår matlagning.

 

I denna kurs lär du dig hur du blandar kryddor tillsammans med andra viktiga ingrediens för att skapa de här sex smakerna. Du lär dig även bota enklare sjukdomar med hjälp av hälsosamma tips och råd. Kursens fokus och inriktning är kring hur du får ökad förbränning i kroppen med hjälp av Ayurvedisk matlagning.

 

Läran om trigunas, tridoshas samt sex olika smak typer och dess påverkan på vår kropp och livsstil är huvudmålet under denna kurs tillfälle.

 

Du kommer att få blanda kryddor själv tillsammans med några deltagare i din grupp – efter dess lagar vi mat tillsammans, dukar fram på tallrik och provsmakar den roliga maten.

 

Du kommer inspireras och få lära dig flera olika typer av maträtter som du kan använda i din vardag. Några exempel på maträtter som vi ska laga är khichari, grytor, raita/chutani, ghee och vi avslutar garanterat med kryddiga masala chai.

 

Ingår – kursmaterial, kryddblandning och andra kryddor till ett värde av 350 kr.